Työsuhdepyörä

Hanki työsuhdepyörä Cykelkraft.fi:stä, yhteistyössä kotimaisten Leasing-yhtiöiden kanssa

Miksi hankkia työsuhdepyörä?

Hankkimalla pyörän työsuhdepyöräksi säästät 20-40% pyörän hinnasta. Pyörä on käytettävissä täysin vapaasti, eikä pyörän hankkiminen työsuhdepyöräksi velvoita sinua työmatkojen kulkemiseen pyörällä. Työsuhdepyörä on vakuutettu koko vuokrakauden ajan. Voit lunastaa pyörän omaksesi edulliseen hintaan vuokrakauden päättyessä. Pyöräedulla ei ole vaikutusta kilometrikorvauksiin autolla.

Mikä on pyöräetu ja mistä säästö syntyy?

Pyöräetu on työntekijälle tuloverovapaa luontoisetu 1200 euroon asti vuosittain. Useimmat työnantajat vähentävät pyöräedun arvon (yleensä 100 €/kk) työntekijän bruttopalkasta eli pyöräedun käyttäminen pienentää verotettavaa tuloa kuukausittain pyöräedun arvon verran. Verotettavan tulon pienentyessä myös veroprosentti alenee, jolloin työntekijän “itse maksama” osuus on huomattavasti pienempi kuin bruttopalkasta kuukausittain vähennettävä summa. Näin työntekijä saa palkastaan riippuen keskimäärin noin 20-40% säästön verrattuna saman pyörän hankkimiseen ilman pyöräetua. Kuukausittain maksettavaan vuokraan sisältyy useimmilla leasing-palveluntarjoajilla myös vakuutus- ja rahoituskulut.

Miksi kannattaa tarjota pyöräetua työntekijöille?

Pyöräedun tarjoaminen on yrityksille hyvä tapa edistää työntekijöiden terveyttä ja hyvinvointia, lisätä sitoutumista yritykseen sekä parantaa työssäjaksamista.

Kuinka hankkia työsuhdepyörä kauttamme?

Cykelkraft.fi tekee yhteistyötä erilaisten työsuhdepyörien palveluntarjoajien kanssa, jotka näkyvät sivun alalaidassa. Tarkista työnantajaltasi mikä palveluntarjoaja teillä on käytössä. Selaa valtavaa valikoimaamme ja valitse sinulle sopiva pyörä.

GoByBike, Vapaus tai FleetBike: Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen support@cykelkraft.fi missä kerrot meille minkä pyörän ja mitkä mahdolliset lisävarusteet haluat hankkia. Tarvitsemme myös työnantajasi nimen, virallisen työsähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi, toimitusosoitteesi sekä mahdollisen käyttäjätunnuksen tai tilauskoodin.

ePassi Bike: Täytä tämä tilauslomake ohjeiden mukaan ja valitse Pyöräliike-valikosta Cykelkraft.fi (klikkaamalla linkkiä siirryt ePassin verkkosivuille).

Etufillari: Ole suoraan yhteydessä Etufillariin ja tee heidän kauttaan manuaalinen tilaus. Etufillari tekee sitten puolestasi tilauksen meille, ja saat meiltä tilausvahvistuksen kun tilauksesi on hyväksytty. Etufillari-asiakaspalvelu auttaa teitä mikäli teillä on kysymyksiä.

Hoidamme loput leasing-yhtiön kanssa, ja saat tilausvahvistuksen kun tilaus on hyväksytty. Pyörä toimitetaan sinulle kotiin ajovalmiiksi asennettuna.

Jos sinulla on jokin muu leasing-kumppani kuin yllä mainitut, voit silti olla meihin sähköpostitse yhteydessä niin katsomme mikäli se on ratkaistavissa.



Millainen pyörä työsuhdepyöräksi?

Työsuhdepyöräksi voi hankkia joko tavallisen tai sähköavusteisen* polkupyörän sekä Verohallinnon hyväksymät lisävarusteet (kypärän, lokasuojat, lukon, nastarenkaat, tavaratelineen ja valot).
*Sähköavusteisen polkupyörän tulee täyttää tieliikennelain vaatimukset polkupyörästä. Moottorin teho saa olla max. 250W ja sähköavustus max. 25 km/h. Akun kapasiteettia (Wh) ei ole rajattu.

Mikä on maksimihinta hankinnalle?

Maksimihinta pyörän sekä hyväksytyille lisävarusteille on yhteensä 4000€ (sis.alv) sisältäen myös toimitusklut. Mikäli hankintasi ylittää tämän hinnan on mahdollista maksaa itse ylimenevä osuus, ota meihin yhteyttä tarkemmista ohjeista.

Millaisia työsuhdepyöriä Cykelkraft.fi tarjoaa?

Meiltä löydät valtavan valikoiman sähköpyöriä, kaupunkipyöriä, hybridipyöriä, maastopyöriä, maantiepyöriä, sekä muita pyöriä. Voit olla varma että löydät jotakin sinulle sopivaa meidän laajasta valikoimasta, sillä voit valita työsuhdepyöräksesi vapaasti minkä tahansa pyörän. Pyörän käyttö on täysin vapaata, eikä sen käyttö ole rajoitettu esim. työmatkapyöräilyyn.

Millaiset varusteet kuuluvat pyöräedun piiriin?

Polkupyöräetuun luetaan myös pyörään kiinteästi kuuluvat perusvarusteet. Tällaisia ovat valot, lukot, polkimet, nastarenkaat, lokasuojat, tavarateline, jalka/seisontatuki ja soittokello. Kiinteiden pyörävarusteisen lisäksi myös pyöräilykypärä kuuluu pyöräetuun. Varusteet otetaan huomioon polkupyöräedun arvoa laskettaessa lisäämällä varusteiden arvo hankintahintaan.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

  • Kuka voi saada työsuhdepyörän?

    Työntekijänä sinun kannattaa tarkistaa työnantajaltasi jos he tarjoavat kyseistä palvelua ja minkä leasing-kumppanin kautta. Jos työnantajasi ei vielä tarjoa tätä etua, kannattaa antaa vinkkiä asiasta! Se on kaikille kannattava etu.

  • Kenen kanssa solmin työsuhdepyörän sopimuksen?

    Leasing-kumppani tekee sopimuksen työnantajasi kanssa, me Cykelkraftilla toimitamme pyörän sinulle kun olemme saaneet hyväksytyn hankintapäätöksen.

  • Saako työsuhdepyörää käyttää muuhun kuin työmatkailuun?

    Kyllä! Työsuhdepyöräsi on täysin vapaassa käytössäsi ja minkäänlaisia rajoituksia tämän suhteen ei ole. Polkupyörä on mainio menopeli niin vapaa-ajalle kuin työpaikkamatkailuun.

  • Kuinka pitkä on työsuhdepyörän leasing-sopimus?

    Tämä vaihtelee ja kannattaa tarkistaa työnantajasi taikka leasing-kumppanin kautta, useimmiten se on 2-3 vuotta.

  • Mitä tapahtuu sopimuskauden päätyttyä?

    Kun leasing-sopimus tulee päätökseen, sinulla on mahdollisuus lunastaa pyörä itsellesi edulliseen hintaan. Hinta määräytyy sopumuskauden pituuden ja pyörän hankintahinnan mukaan. Vaihtoehtoisesti voit myös palauttaa pyörän leasing-yritykselle.

  • Sisältyykö pyörän huollot pyöräetuun?

    Pyörän säännöllinen huolto on yksi tärkeimpiä asioita jotta pyöräsi pysyy kunnossa ja turvallisena koko käyttöikänsä. Me Cykelkraftilla emme tällä hetkellä tarjoa huoltopalveluita suoraan pyörän hankinnan yhteyteen, mutta leasing-kumppaniltasi saat tietoa kuinka veroetua voi hyödyntää myös pyörän huolloissa. Yleensä pyörää voi huollattaa missä tahansa liikkeessä joka pystyy laskuttamaan leasing-kumppania. Tämä kannattaa aina varmistaa etukäteen.

  • Onko työsuhdepyörällä takuuta taikka vakuutusta?

    Pyörän ja varusteiden tehdastakuu on normaalisti voimassa kuten muissakin ostoksissa. Leasing-kumppanisi tarjoaa vakuutuksen pyörälle koko sopimuskauden ajaksi, olettaen että käytössäsi on vakuutusyhtiöiden hyväksymä lukko, ja että muut ehdot täyttyvät. Kysy lisää leasing-palveluntarjoajaltasi vakuutuksista.

  • Mitä tapahtuu jos vaihdan työpaikkaa sopimuskauden aikana?

    Yleensä voit siirtää työsuhdepyörän sopimuksen uudelle työnantajalle jos heillä on yhteistyötä saman leasing-palveluntarjoajan kanssa. Muita vaihtoehtoja on pyörän lunastaminen, palauttaminen, tai siirtäminen toiselle työntekijälle. Nämä asiat kannattaa aina varmistaa työnantajasi tai leasing-palveluntarjoajasi kanssa ensin.

  • Kuinka hoidan reklamaatiot tai takuuasiat?

    Mikäli kyseessä on valmistusvika tai muu tehdastakuun alainen reklamaatio, voitte olla suoraan yhteydessä meihin osoitteessa support@cykelkraft.fi. Mikäli kyseessä on vakuutus-, varkaus- tai muu takuun ulkopuoleinen asia, olethan yhteydessä leasing-palveluntarjoajaasi.

  • Voinko saada tarjoushinnan pyöräpaketista?

    Verkkokaupan tarjoukset ja kampanjat ovat voimassa myös työsuhdepyörää hankittaessa. Emme yleensä myönnä ylimääräsiä alennuksia, ellei leasing-sopimuksessa muuta mainita.

  • Voinko hankkia sähköpyörän työsuhdepyöräksi?

    Kyllä, kaikki myymämme sähköpyörät täyttävät vaatimukset. Muut sähköajoneuvot kuten sähköpotkulaudat tai sähkömopot eivät ole sallittuja.

Tiesitkö että..

  • Jos keskivertoihminen vaihtaisi auton polkupyörään vain yhdeksi päiväksi viikossa, hän vähensi hiilijalanjälkeään 3,2 kilolla vuodessa
  • Jos 1% suomalaisista tekisi saman, säästöt olisivat 176 000 kiloa vuodessa
  • Pyöräily on mainio liikuntamuoto joka edistää terveyttä niin fyysisesti kuin psyykkisesti
  • Pyöräily edistää suorituskykyäsi niin töissä kuin vapaa-ajallasi, sekä palautusta öisin.
  • Pyöräily on usein nopein tapa liikkua kaupungeissa.
  • Sähköpyörä on 10 kertaa luonnonystävällisempi kuin sähköauto.

Yhteistyössä