SUODATA
JÄRJESTÄ
Näytetään 171 tuotetta

Täältä löydät jarrulevyt pyörällesi.

Jarrulevyt ovat muuttuneet yleisimmiksi ja alkuperäisiksi arvikkeiksi uusissa pyörissä. On monta syytä, miksi jarrulevyt ovat tulleet suosituksi; jarrulevyllä on pitkä käyttöikä ja vedenkestäviä. Jarrulevyt ovat joko mekaaniset tai hydrauliset.

Hydrauliset jarrulevyt Hydrauliset jarrulevyt tarvitsevat uskomattoman vähän huoltoa ja ovat vapaasäädettäviä. Nämä jarrut ovat myös erittäin herkät, mikä johtaa turvallisuuteen ja nopeampaan jarrutukseen. Hydraulinen jarrulevy ei sisällä minkäänlaisia johtoja, jotka jäätyisivät. Paine, joka tulee jarrulevyyn jarrupaloista, perustuu kokonaan öljynpaineeseen. Tämä öljynpaine myös pitää jarrupalat oikeassa asennossa, huolimatta siitä onko jarrupalat kuluneet.

Mekaaniset jarrulevyt

Mekaaniset jarrulevyt perustuvat siihen, että vaijeri vetää jarrupaloja jarrulevyä vasten, joten sora ja lika ei koskaan kuluta vannetta samalla tavalla kuin vannejarru tekee. Tämän vuoksi on erittäin helppoa korvata jarrulevyt kilpailevin hinnoin miltä tahansa merkiltämme: SRAM, Shimano tai Avid

Osta levyjarrut polkupyörääsi

Täältä löydät levyjarrut polkupyörääsi.

Levyjarrut ovat yleistyneet viime aioina, etenkin uudemmissa pyörissä. Tähän on monta syytä että levyjarruista on tullut aina vain suositumpia, levyjarrulla on pidempi käyttöikä, jarrupalat kestävät huomattavasti pidempään ja toimivat säästä huolimatta. Levyjarrut voivat olla mekaaniset tai hydrauliset.

Hydrauliset levyjarrut

Hydrauliset levyjarrut vaativat hyvin vähän huoltoa tai ylläpitöa, ja ovat usein ns. säätövapaat. Jarrut ovat myös erittäin herkät ja tehokkaat mikä tuo lisää turvallisuutta ja takaa nopeamman jarrutuksen. Hydraulisissa jarruissa ei ole vaijereita jotka voisivat jäätyä. Nämä jarrut toimivat letkun sisällä olevalla öljyllä, ja jarrukahvasta vetämällä järjestelmään tulee painetta joka painaa jarrupaloja jarrulevyyn, mikä auttaa hidastamaan ja pysäyttämään pyörän. Hydraulinen järjestelmä myös säätää jarrut itse riippumatta siitä onko jarrupalasi kuluneet vai ei.

Mekaaniset levyjarrut

Mekaaninen levyjarru toimii siten että vaijeri vetää jarrupaloja jarrulevyä vasten. Mekaaninen levyjarru on myös erittäin herkkä ja toimii ns. suoraan. Yksi levyjarrun eduista on myös se että jarruttaessa kuluu vain jarrulevy ja jarrupalat. Vannejarrullisessa pyörässä myös itse vanne kuluu aina kun jarrutat, etenkin kun vanne on mutainen, hiekkainen tai likainen.Kun jarrulevy on kulunut loppuun, on se helppo ja nopea vaihtaa vaikka itse. Ja kuten hydraulinenkin levyjarru, kestää mekaaninen levyjarru yhtä hyvin vaihtelevia säätiloja. Mikäli ajat vuoden ympäri eli suurimman osan vuodesta kylmässä ja koleassa säässä, suosittelemme hydraulisia levyjarruja. 

 

Riippummatta pyörämallistasi voimme tarjota levyjarruja kilpailukykyisin hinnoin tunnetuilta merkeiltä kuten SRAM, Shimano ja Avid.