SUODATA
JÄRJESTÄ
Näytetään 1 tuotetta

Jos etsit Triathlonpyörää , olet löytänyt etsimäsi. Koska Triathlon-kisoissa ei pyöräillä yhdessä joukkiossa, tarvitset mahdollisimman aerodynaamisen pyörän, Triathlon pyörät on tehty juurikin tätä tarkoitusta silmälläpitäen.

Triathlonpyörä

Triathlonpyörät on rakennettu vain yhtä tarkoitusta varten; nimittäin vauhtia! Verrattuna maantiepyöriin, ei triathlonpyöriä koske yhtä tiukat säännöt, joten tämä antaa valmistajille enemmän vapauksia pyörän suunnittelussa, ja näinollen he voivat optimoida aerodynamiikan ja jäykkyyden täydellisyyteen asti! 

Onko minulla pakko olla Triathlonpyörä triathlonkilpailussa? 

"En ole kuitenkaan se nopein ja paras osallistuja, miksi minun tulisi hankkia triathlonpyörä, enkö voisi ajaa yhtä hyvin tavallisella maantiepyörällä?" 

Vastaus tähän kysymykseen on kyllä ja ei. Itse pyöräilyosuus triathlon kisastasi ei välttämättä merkitse niin suurta roolia, riippuen siitä kuinka hyvin treenattu tai vahva olet. Tosin näissä pyörissä on hyvin erilainen geometria joka aktivoi eri liharyhmiä. Tavallisessa maantiepyörässä satulaputken kulma on yleensä n. 72 astetta, tämä auttaa sinua käyttämään reisilihaksiasi erittäin tehokkaasti ja pääset pyörällä todella lujaa. Tämähän on aivan mahtavaa...jos sinun ei tarvitse vielä juosta 42km juuri polkemasi 180km jälkeen. Tässä astuu kuvaan Triathlonpyörän erikoinen geometria kuvaan. Triathlonpyörässä on paljon jyrkempi satulaputken kulma, yleensä 76 ja 78 asteen välillä, mikä tekee sen että ajoasento on enemmän eteenpäin makaava ja tämän ansiosta paljon aerodynaamisempi ajoasento, mikä myös auttaa säästämään reisilihaksia siten että jalat ovat virkeämmät kun saavut juoksuosuuteen. Kaikki tietenkin riippuu sinun omistautumisen asteesta, mutta mikäli triathlon pyöräily on sinun päälajisi triathlon kilpailussa, tulee sinulla olla kunnon triathlonspecifi pyörä. Mikäli kuitenkin pyöräilet mäkisessä maastossa, missä on paljon ylämäkiä, voi triathlonpyörä tuntua hieman raskaalta ja väärältä pyörältä ylämäkiin. Tavallinen maantiepyörä loivemmalla satulaputken kulmalla sopii huomattavasti paremmin ylämäkien kiipeämiseen. Mikäli kisassa on tiedossa paljon jyrkkiä mäkiä, voi olla parempi että valitset tavallisen maantiepyörän, triathlonpyörän sijaan, sillä triathlonpyörä ei ole optimi valinta mäkiseen maastoon, sillä nämä pyörät ovat usein hieman painavempia kuin kiipeämiseen tarkoitettu maantiepyörä. 

Näin asetat tempotangon kulman triathlonpyörääsi

Toinen kysymys on yleensä "mikä kulma minun tulisi valita minun tempotankooni, pitääkö sen olla täysin luotisuora jotta pääsen nopeammin eteenpäin?"

Se voi olla että täysin suora tempotanko voi olla hitusen aerodynaamisempi, mutta saat todennäköisesti paljon mukavamman ajosennon mikäli säädät kulman itsellesi mahdollisimman sopivaksi/mukavaksi, mikä on huomattavasti tärkeämpää kuin se, että olet mahdollisimman nopea tuulitunnelissa. Valitse sellainen kulma mikä sopii sinulle parhaiten, useimmiten aloittelijalle on parasta että tempotanko on pienessä kulmassa, sillä ajoasento tällaisissa pyörissä on aika extreme, ja usein todella erilainen verrattuna ns. tavalliseen pyörään. Joten, kuten kaikessa - valitse sellainen asento mikä on sinulle mukavin mahdollinen. Tärkeintä on että viihdyt juuri sinun pyöräsi selässä jotta tulet lähtemään treenilenkeille. Suurin osa on kuitenkin kiinni eniten jaloistasi.