SUODATA
JÄRJESTÄ
Näytetään 33 tuotetta

Potkupyörä tai tasapainopyörä on optimaalinen tapa opetella pyörällä ajamista, sillä lapsi voi harjoitella tasapainoa sekä pyörän ohjaamista sen avulla. Potkupyörät tai tasapainopyörät sopivat yleisesti 2-4-vuotiaille lapsille.

Tasapaino ja potkupyörät

Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Tasapainopyörä, juoksupyörä tai potkupyöräksi kutsutaan lastenpyöriä joista puuttuvat polkimet ja apupyörät. Tasapainopyörä on erinomainen ensimmäiseksi pyöräksi, millä on hauska pyöräillä ja samaan aikaan pyörä auttaa lasta löytämään tasapainon pyörän päällä. Tasapainopyörät sopivat parhaiten 2-4 vuotiaille, ja ovat erinomainen apu lapselle harjoittaa liikkumista kahdella pyörällä, ja löytämään tasapainon, mikä auttaa huomattavasti siirryttäessä "tavalliseen pyörään".

Tasapainopyörän suurin etu verrattuna apupyörillä varustettuun lastenpyörään on se että lapsi itse löytää ja oppii hallitsemaan tasapainon, sen sijaan että lapsi luottaa jatkuvasti apupyörien apuun. Apupyörillä varustetut pyörät ovat hyviä mutta jotta lapsi oppisi löytämään tasapainon on potkupyörä ehdottomasti parempi vaihtoehto. Välttämällä täysin apupyörä vaiheen hyppäämällä suoraan tasapainopyörän päälle kehittää tasapainoaistia huomattavasti paremmin ja auttaa etenkin siinä vaiheessa kun on aika hypätä ns. tavallisen pyörän selkään. 

Pääse vauhtiin tasapainopyörällä

Ennenkuin annat lapsesi hypätä tasapainopyörän päälle on tärkeää että lapsi on varustettu asiaankuuluvin varustein, ja minimivaatimus on hyvä pyöräilykpyärä. Koska lapsen tasapainoaisti ei ole vielä täysin kehittynyt on syytä pukea lapselle myös hanskat, kuten myös pitkät housut ja pitkähihainen paita jotta voidaan minimoida isompien naarmujen syntyminen. Vaikka lapset oppivat tasapainopyörällä ajon nopeasti, on kuitenkin aina riski että he voivat kaatua, joten hieman ennakoivasti voi tätä mahdollista kaatumista helpottaa vaatevalinnoilla. 

Kun varustus on hoidettu kuntoon ja on aika aloittaa pyöräily tasapainopyörällä, on syytä aloittaa harjoittelu jossain rauhallisessa paikassa missä ei ole muuta liikennettä, mutta muista silti pitää lasta aina silmällä. Lapset ovat impulsiivisia ja tästä syystä on tärkeää että sinä aikuisena pidät lasta silmällä silloin kun he opettelevat pyöräilemään. Ensimmäiset testiajot on syytä ottaa tasaisella alustalla. Kun lapsella on tasapainon hallinta hallussa, voitte siirtyä hieman viettävämpään maastoon. Pienessä mäessä lapsi voi opetella hallitsemaan hieman kovempia vauhteja ja hallitsemaan pyörää entistä paremmin. Samoin he voivat harjoitella jarruttamista kovemmasta vauhdista, ja opetella pysähtymään ilman että he kaatuvat pysähdyttyään. Aluksi lapsen ei tarvitse kuin istua satulassa ja potkia hiljalleen vauhtia, ja pikkuhiljaa he alkavat kiihdyttää vauhtia ja nostamaan jalkojaan ilmaan enemmän ja enemmän, mitä kautta tasapainoaisti kehittyy enemmän ja enemmän. Kun potkupyörä on mukana, tulette siirtymään huomattavasi nopeammin päiväkotiin tai leikkipuistoon. 

Osta tasapainopyörä netistä

balanscykel

Cykelkraft.fi:stä löydät tarkkaan valitun valikoiman varmoja ja turvallisia tasapainopyöriä hyvin hinnoin. Meillä on tasapainopyöriä tunnetuilta ja suosituilta merkeiltä kuten Merida. Ja tietenkin löydät tasapainopyöriä monissa eri väreissä kuten oranssi, sininen, vihreä, rosa ja monta muuta väriä. Kun ostat tasapainopyörän meiltä kassaamme sen valmiiksi ja toimitamme sen kotiovellesi.

Tarvitsetko apua löytääksesi juuri sinun lapsellesi sopivan tasapainopyörän? Ole rohkeasti yhteydessä pyöräexpertteihimme asiakaspalvelussamme. He auttavat teitä mielellään löytämään juuri oikean pyörän.