SUODATA
JÄRJESTÄ
Näytetään 633 tuotetta

Täältä löydät jarrulevyt, vannejarrut, levyjarrut ja muita jarru tarvikkeita, kaiken mitä tarvitset pyöräsi pysäyttämiseen.

Osta polkupyörän jarrut osoitteesta Cykelkraft.fi

Täältä löydät kaikenlaiste jarrut polkupyörään. Vannejarrut, levyjarrut, jarrukahvat, jarrulevyt, jarrulevyadapterit ja asennustarvikkeet. Jotta pyöräily olisi turvallista niin sinulle kuin myös muille, on erittäin tärkeää että pyörän jarrut toimivat moitteetta, tämän takia sinun tulisi tarkistaa jarrujesi kunto säännöllisin väliajoin. 

Meiltä löytyy polkupyörän jarruja usealta tunnetulta merkiltä kuten Shimano, Avid, Sram, Tektro, Paul Component Engineering, Cane Creek ja monelta muulta merkiltä.

Erilaiset jarrujärjestelmät

Jotta polkupyörän jarrujärjestelmä toimisi, tarvitaan useita eri osia. Tarvittavat komponentit määräytyvät pyörän jarrujärjestelmän tyypin mukaan. On olemassa neljä erilaista jarrujärjestelmää:

  • Levyjarrut
  • Vannejarrut (V-jarrut)
  • Jalkajarrut
  • Rullajarrut

Levyjarrut voivat olla joko mekaanisia tai hydraulisia. Mekaaniset levyjarrut ovat halvempia kuin hydrauliset ja vaativat vähemmän huoltoa, kun taas hydrauliset levyjarrut tarjoavat paremman ja hallitun jarrutustehon. Levyjarruja löytyy yleensä maastopyöristä, mutta myös joistakin hybridi- ja retkipyöristä. Levyjarru koostuu pääasiassa metallilevystä, joka on pyörännavassa ja jarrupaloissa. Pyörä hidastuu, kun jarrupalat painetaan metallilevyä vasten.

Vannejarru on yksinkertainen ja suhteellisen huoltovapaa, mutta silti täyttää tarkoituksensa. Se koostuu kahdesta jarruvarresta, joissa on jarrupalat, sekä jarruvaijerit ja kotelot. Kun jarruvarret painetaan vanteeseen, pyörä hidastuu. Jalkajarrut löytyvät useimmista tavallisista polkupyöristä ja lasten polkupyöristä. Se on eräänlainen rumpujarru, joka on integroitu taka-napaan sisäisellä vapaalla pyörällä. Kun astut polkimille taaksepäin, pyörä jarruttaa tasaisesti ja kivuttomasti. Rullajarrut on integroitu myös pyörän taka-napaan, mutta toisin kuin jalkajarruja, niitä ohjataan käsin jarruohjaimen avulla. Rullajarrut ovat epätavallisimmat jarrutusjärjestelmät nykypäivän polkupyörissä, mutta niitä löytyy joistakin hybridipyöristä ja tavallisista polkupyöristä.

Polkupyörän jarrujen valinta

Kun on aika valita polkupyörän jarrut on tärkeää että valitset juuri ne jarrut jotka sopivat sinulle parhaiten. Osa pitää enemmän jalkajarruista, millä jarrutat polkemalla takaperin, kun taas toiset pitävät enemmän vannejarruista tai levyjarruista jotka toimivat ohjaustangolta puristettavasta jarrukahvasta. Loppujenlopuksi sinä päätät minkälaiset jarrut toimivat parhaiten sinulle ja polkupyörääsi.