Filter
Sortera
Näytetään 3 tuotetta

Osta fatbike netistä!

Fatbike voi olla ehkä hauskinta mitä pyörämaailmassa on tapahtunut viime vuosina. Tämä ilmiö on kuitenkin ollut olemassa Alaskassa jo kohta 30 vuotta. Siellä paikalliset modifioivat tavallisia pyöriään asentamalla niihin tuplarenkaat helpottaakseen etenemistä lumessa ajettavia pyöräkisoja varten. 

Tänä päivänä fatbiket ovat toki jotain aivan muuta kuin extreme olosuhteisiin autotallissa itse rakennettu pyörä. Nykypäivänä löydät fatbikeja tätä tarkoitusta varten tehtyjä runkoja hiilikuidusta, teräksestä ja alumiinista. Fat bikeja löytyy siis kaikille!  

 

Miksi fatbike?

Meidän mielestämme vastaus tähän kysymykseen on "Miksi ei?". Fatbikella pääset lähes mihin vain ja milloin vain, riippumatta siitä ajatko lumella, rantahiekalla, vai tavallisella metsäpolulla. 

Hienointa fatbikessa on se että rungot ovat usein täysjäykkiä, niin sanotusti pyörä ilman jousitusta, mutta "jousitusta" näistä pyöristä kuitenkin löytyy, kun ajat oikein alhaisilla rengaspaineilla. Tämä antaa sinulle lyömättömän pyöräilytuntuman, sillä runko vastaa pienimpäänkin pieneen liikkeeseen minkä sinä teet. Fatbiken isot ja leveät renkaat antavat sinulle uskomattoman kosketuspinnan millä tahansa alustalla, fantastinen pito takaa huolettoman pommituksen lähes missä tahansa. 

Voinko käyttää fatbikea muilla alustoilla kuin lumella ja hiekalla? 

Tietenkin! Toki fatbiken suuret renkaat tekevät pyörän kiihdyttämisestä hieman hitaampaa. Siitä huolimatta fatbike on erittäin hauska myös asfaltilla ja kaupunkiympäristössä, sillä pyörä kerää katseita, on erittäin mukava ajaa ja luotto pitoon suurten renkaiden ansiosta on vertaansa vailla. Työmatkapyöräilyyn on olemassa tietenkin hieman nopeampia ja  kevyempiäkin vaihtoehtoja kuin fatbike, kysymys on, onko olemassa hauskempaa tai coolimpaa työmatkapyörää? 

Fatbike vai tavallinen maastopyörä?

Fatbikellä voit tehdä sellaisia asioita mihin tavallinen maastopyörä ei pysty. Suuri kontaktipinta-ala, ja matalat rengaspaineet antavat sinulle luistamattoman pidon lähes kaikissa maastoissa, ja aivan toisenlaisen kokemuksen etenkin irtonaisella alustalla ajettaessa. Isoilla renkailla saat tunteen että sinä lähestulkoon surffaat hiekkaisen tai lumisen maan päällä, sillä pyörä ei uppoa lumen/hiekkaan samalla tavalla kuin tavallinen maastopyörä. 

Fatbike ei kuitenkaan ole yhtä nopea kun alusta on kivinen ja tökkivämpi, sillä perinteinen maastopyörän jousitus todella auttaa tämän tyyppisissä maastoissa. Jos jahtaat huippuaikaa maastopyöräkisassa, ei fatbike ehkä ole se kaikkein nopein ja paras vaihtoehto, sillä fatbike ei ole yhtä nopea kuin aito Cross Country maastopyörä. Tämä riippuu paljon siitä, minkälaisesta pyöräilystä pidät. Totuus on että ei ole yhtä pyörää joka sopii kaikkeen, mutta Fatbikellä pääset aika lähelle! 

Vinkit

Koska fatbikessä on luonnollisesti suuri pyörivä massa, tarkoittaen renkaiden ja vanteiden painoa, on se luonnollisesti se ensimmäinen paikka mistä haluat vähentää painoa ensimmäisenä. Meidän mielestä Tubeless on mahtava juttu kaikkiin maastopyöriin, mutta fatbikessä voit säästää jopa 300g per kiekko kun vaihdat tubeless järjestelmään. Se on myös helpoin ja edullisin tapa vähentää pyörän painoa. Toinen vinkki on että hankit extraleveän lokasuojan joka suojaa selkääsi kun ajat lumessa, loskassa tai mudassa.