Filter
Sortera
Näytetään 4 tuotetta

Fatbike netistä!

Fatbike eli tuttavallisesti läskipyörä voi olla ehkä hauskinta mitä pyörämaailmassa on tapahtunut viime vuosina. Tämä ilmiö on kuitenkin ollut olemassa Alaskassa jo kohta 30 vuotta. Siellä paikalliset modifioivat tavallisia pyöriään asentamalla niihin tuplarenkaat helpottaakseen etenemistä lumessa ajettavia pyöräkisoja varten.

Tänä päivänä fatbiket ovat toki jotain aivan muuta kuin extreme-olosuhteisiin itse rakennettu pyörä. Nykypäivänä löydät fatbiken runkoja hiilikuidusta, teräksestä ja alumiinista ja ne sopivat niin maastoon kuin asfaltilla ajeluun.

Miksi fatbike?

Fatbikella pääset lähes mihin vain ja milloin vain, riippumatta siitä ajatko lumella, rantahiekalla, vai tavallisella metsäpolulla.

Hienointa fatbikessa on se, että rungot ovat usein täysjäykkiä. Paksujen renkaiden ilmatilavuuden ansiosta pyörällä on kevyt ajaa ilman jousitusta vaikeassakin maastossa, kun ajat alhaisilla rengaspaineilla. Tämä antaa sinulle lyömättömän pyöräilytuntuman, sillä runko vastaa pienimpäänkin pieneen liikkeeseen minkä teet. Fatbiken isot ja leveät renkaat antavat sinulle uskomattoman kosketuspinnan millä tahansa alustalla, tiukka pito takaa huolettoman ajon lähes missä tahansa.

Fatbike sähköpyörä nostaa ajokokemuksen uudelle tasolle, sillä polkemista avustaa sähkömoottori. Fatbike sähköpyörät ovat ihanteellisia mm. työmatkapyöräilyssä, sillä sähkömoottori keventää pyöräilijän kuormitusta. Sähköpyörien akku riittää useiden kymmenien kilometrien matkalle yhdellä latauskerralla.

Voinko käyttää fatbikea muilla alustoilla kuin lumella ja hiekalla?

Fatbike

Tietenkin! Toki fatbiken suuret renkaat tekevät pyörän kiihdyttämisestä hieman hitaampaa, mutta siitä huolimatta fatbike on erittäin miellyttävä myös asfaltilla ja kaupunkiympäristössä. Pyörä kerää katseita ja on erittäin mukava ajaa suurten renkaiden ansiosta. Työmatkapyöräilyyn fatbike on erinomainen jos haluat kulkea pyörällä ympäri vuoden vaihtelevissa sääolosuhteissa. Leveät ja pehmeät renkaat antavat erinoimaisen pidon lumessa ja epätasaisessa maastossa, mutta rullaavat myös hyvin tasaisella pinnalla maantiellä.

Fatbike vai tavallinen maastopyörä?

Fatbikellä voit tehdä sellaisia asioita mihin tavallinen maastopyörä ei pysty. Renkaiden suuri kontaktipinta-ala ja matalat rengaspaineet antavat sinulle luistamattoman pidon lähes kaikissa maastoissa etenkin irtonaisella alustalla ajettaessa. Isoilla renkailla saat tunteen, että lähestulkoon surffaat hiekkaisella tai lumisella pinnalla, sillä pyörä ei uppoa maastoon samalla tavalla kuin tavallinen maastopyörä.

Fatbike ei kuitenkaan ole yhtä nopea kun alusta on kivinen ja tökkivämpi, sillä perinteinen maastopyörän jousitus todella auttaa tämän tyyppisissä maastoissa. Jos jahtaat huippuaikaa maastopyöräkisassa, fatbike ei ehkä ole kaikkein nopein ja paras vaihtoehto kuin aito Cross Country -maastopyörä. Tämä riippuu tietysti paljon siitä, minkälaisesta pyöräilystä pidät. Totuus on, että ei ole ole yhtä pyörää, joka sopii kaikkeen, mutta Fatbikellä pääset aika lähelle!

Vinkit

Fatbike on luonnollisesti painava renkaiden ja vanteiden takia, ja voi olla että haluat vähentää niistä painoa ensimmäisenä. Mielestämme Tubeless on mahtava juttu kaikkiin maastopyöriin, mutta fatbikessä voit säästää jopa 300g per kiekko, kun vaihdat Tubeless-järjestelmään. Se on myös helpoin ja edullisin tapa vähentää pyörän painoa. Toinen vinkkimme on, että hankit extraleveän lokasuojan, joka suojaa selkääsi ajaessasi lumessa, loskassa tai mudassa.