SUODATA
JÄRJESTÄ
Näytetään 8 tuotetta

Fatbike on maastopyörä erittäin leveillä renkailla. Fatbiken idea syntyi Alaskassa 30 vuotta sitten yli 320 km pitkässä pyöräilykilpailussa. Jotta kilpailijat eivät vajoaisi lumeen, he ajoivat itse rakennetuilla polkupyörillä, joissa oli joko kaksi tai kolme pyörää toisiinsa asennettuina.

Nykyään fatbike, joka tunnetaan myös nimellä läskipyörä, on kaikkea muuta kuin kotona kyhätty! Voit valita hiilikuiturungon, jousitetun etuhaarukan ja monia eri rengasmalleja (jopa 5 tuumaa leveät). Riippumatta siitä, pyöräiletkö aurinkoisella hiekkarannalla vai lumisella tunturilla, pääset perille fatbiken selässä. 

Fatbike-pyörällä ajaminen on hauskaa ja yksi parhaista tavoista nauttia luonnosta!

Fatbike - ajonautinto vailla vertaa

Fatbike eli tuttavallisesti läskipyörä voi olla hauskimpia asioita, mitä pyörämaailmassa on tapahtunut viime aikoina. Tämä ilmiö on kuitenkin ollut olemassa Alaskassa jo kohta 30 vuotta. Siellä paikalliset rakensivat tavallisista pyöristään fatbiken ensimmäiset versiot asentamalla niihin tuplarenkaat, mikä helpotti etenemistä lumessa ajettavissa pyöräkisoissa.

Tänä päivänä fatbiket ovat toki kaikkea muuta kuin ääriolosuhteisiin itse rakennettu pyörä. Nyt voit löytää fatbiken runkoja hiilikuidusta, teräksestä ja alumiinista ja ne sopivat niin maastoon kuin asfaltilla ajeluun.

Miksi ostaa fatbike?

Fatbike-pyörällä pääset lähes mihin vain ja milloin vain, riippumatta siitä ajatko lumella, rantahiekalla vai tavallisella metsäpolulla.

Hienointa näissä polkupyörissä on se, että rungot ovat usein täysjäykkiä. Paksujen renkaiden ilmatilavuuden ansiosta pyörällä on kevyt ajaa ilman jousitusta vaikeassakin maastossa, kun ajat alhaisilla rengaspaineilla. Tämä antaa sinulle lyömättömän pyöräilytuntuman, sillä runko vastaa pienimpäänkin liikkeeseen minkä teet. Fatbiken isot ja leveät renkaat antavat sinulle uskomattoman kosketuspinnan millä tahansa alustalla ja tiukka pito takaa huolettoman ajon.

Fatbike-sähköpyörä nostaa ajokokemuksen uudelle tasolle, sillä polkemista avustaa sähkömoottori. Sähköavusteiset fatbiket ovat ihanteellisia muun muassa työmatkalle, sillä sähkömoottori keventää pyöräilijän kuormitusta. Sähköpyörien akku riittää useiden kymmenien kilometrien matkalle yhdellä latauskerralla.

Mille alustoille fatbike sopii?

Fatbike

Fatbiken suuret renkaat tekevät pyörän kiihdyttämisestä hieman hitaampaa, mutta siitä huolimatta fatbike on erittäin miellyttävä metsäisen tai lumisen maaston lisäksi myös asfaltilla ja kaupunkiympäristössä. Pyörä kerää katseita ja on erittäin mukava ajaa suurten renkaidensa ansiosta. Työmatkapyöräilyyn fatbike on erinomainen, jos haluat kulkea pyörällä ympäri vuoden vaihtelevissa sääolosuhteissa. Leveät ja pehmeät renkaat antavat erinoimaisen pidon lumessa ja epätasaisessa maastossa, mutta rullaavat myös hyvin tasaisella pinnalla maantiellä.

Fatbike vai tavallinen maastopyörä?

Fatbikellä voit tehdä sellaisia asioita mihin tavallinen maastopyörä ei pysty. Renkaiden suuri kontaktipinta-ala ja matalat rengaspaineet antavat sinulle luistamattoman pidon lähes kaikissa maastoissa etenkin irtonaisella alustalla ajettaessa. Isoilla renkailla saat tunteen, että lähestulkoon surffaat hiekkaisella tai lumisella pinnalla, sillä pyörä ei uppoa maastoon samalla tavalla kuin tavallinen maastopyörä.

Fatbike ei kuitenkaan ole yhtä nopea, kun alusta on kivinen ja tökkivämpi, sillä perinteisen maastopyörän jousitus todella auttaa tämän tyyppisissä maastoissa. Jos jahtaat huippuaikaa maastopyöräkisassa, fatbike ei ehkä ole paras vaihtoehto vaan sinun kannattaa mieluummin valita aito Cross Country -maastopyörä. Tämä riippuu tietysti paljon siitä, minkälaisesta pyöräilystä pidät. Totuus on, että ei ole ole yhtä pyörää, joka sopii kaikkeen, mutta fatbikellä pääset aika lähelle!

Vinkit

Fatbike on luonnollisesti painava renkaiden ja vanteiden takia, ja voi olla että haluat vähentää niistä painoa ensimmäisenä. Mielestämme Tubeless on mahtava juttu kaikkiin maastopyöriin, mutta fatbikessä voit säästää jopa 300 g per kiekko, kun vaihdat Tubeless-järjestelmään. Se on myös helpoin ja edullisin tapa vähentää pyörän painoa. Toinen vinkkimme on, että hankit ekstraleveän lokasuojan, joka suojaa selkääsi ajaessasi lumessa, loskassa tai mudassa.