SUODATA
JÄRJESTÄ
Näytetään 871 tuotetta

Pyöräilykypärät

Täältä löydät suuren ja laajan valikoiman pyöräilykypäriä. Kun puhutaan pyöräilykypärästä, on se kaikkein tärkein "pyöräilyasuste", ja siinä tulee myös viihtyä. Suuret vakuutusyhtiöt ovat tehneet tutkimuksia joiden mukaan pyöräilykypärä estää 60% päävammoja ja samalla se suojaa kasvoja kaatumisen yhteydessä. Toisinsanoen ei ole kuin huonoja tekosyitä olla käyttämättä pyöräilykypärää. Suomen laki ei pakota käyttämään kypärää, se on vain suositus, mutta me rohkaisemme vahvasti käyttämään kypärää aina kun pyöräilet, sillä suurin osa päävammoista tapahtuu hitaasta vauhdista kaaduttaessa, eikä "auton alle jääminen" ole läheskään niin yleistä kuin kuopasta, railosta, yllättävästä tilanteesta tai liian kovasta tilannenopeudesta johtuva kaatuminen. Näissä tilanteissa pyöräilykypärä on tärkein suojavaruste mitä pyöräilijällä voi olla, jotta voit estää aivovamman syntymisen. 

Meiltä löydät pyöräilykypärät aikuisille, naisille ja lapsille. Suurin osa tämän päivän pyöräilykypäristä on varustettu päänkiristimellä, mikä tarkoittaa että yksi koko sopii moneen eri kokoiseen päähän koska koko on säädettävissä. 

Meiltä löydät vain hyväksyttyjä pyöräilykypäriä suurimmilta valmistajilta kuten Bell, Giro, Bontrager, Scott, Mavic, Abus, Rudy Project, Endura, Lazer ja monelta muulta

 

Hyväksytty kypärä

Kaikki pyöräilykypärät mitä löydät meiltä ovat hyväksyttyjä, joten voi olla varma että riippumatta siitä minkä pyöräilykypärän valitset, tulee se suojaamaan sinua ja päätäsi. Hyväksytyllä kypärällä tarkoitetaan sitä että se peittää otsan, pään ja päälaen, ja tietenkin että se täyttää lain vaatimat pyöräilykypärän standardit SS-EN 1078. Tästä syystä tulet löytämään kaikista myymistämme pyöräilykypäristä standardimerkinnän CE EN 1078 mikä löytyy kypärän sisältä. Vaikka kaikki myymämme pyöräilykypärät ovat hyväksyttyjä, on olemassa pyöräilykypäriä jotka nostavat turvallisuuden seuraavalle tasolle, nämä ovat niin sanottuja MIPS-kypäriä. MIPS teknologia on kehitetty Tukholman Karoliinisessa ylipopistosairaalassa ja MIPS auttaa siinä että jos kaadut, ei päähäsi kohdistu niin voimakasta rotaatioliikettä kuin tavallisen kypärän kanssa. Itse kypärä ottaa vastaan rotaation mikä estää sen että pää ei heilahda niin voimakkaasti kuin tavallisen pyöräilykypärän kanssa. Tämä estää tehokkaasti aivovammoja vastaan mitkä saattaisivat muuten aiheutua pään voimakkaasta heilahtamisesta. 

Lasten pyöräilykypärissä tulee ottaa huomioon hyvin suojaavan kypärän lisäksi myös muita turvallisuusteikijöitä. Lapset ovat leikkisiä, impulsiivisia ja heillä ei ole täysin kehittynyt johdonmukaisuusajattelu. Tämä voi olla esimerkiksi sitä että lapsi näkee jotain hauskaa pyöräillessään ja haluaa mennä katsomaan tätä juuri näkemäänsä asiaa lähemmin, pyöräilykypärä päässään. Pyöräilykypärä ei ole leikkikypärä vaan se tulisi riisua heti kun lapsi on lopettanut pyöräilyn, sillä on olemassa riski että kypärä tarttuu esim. kiipeilypuuhun tai muuhun vastaavaan. Tästä syystä suositellaan että kaikki alle 7-vuotiaat lapset käyttäisivät lastenkypärää missä on ns. vihreä solki. Vihreä solki aukeaa mikäli lapsi jää kiinni kypärästään, mutta pysyy kuitenkin kiinni tavallisessa käytössä. Tavallinen solki ei välttämättä aukea mikäli lapsi jää kypärästään kiinni johonkin. 

Vihreästä soljesta on oleamassa kuitenkin hieman eriäviä mielipiteitä. Monen mielestä vihreä solki on erittäin hyvä keksintö, mutta toisten mielestä vihreä solki saattaa irrota liian herkästi esim. kaatumisen yhteydessä. Tästä syystä emme voi suoraan suositella sinulle tiettyä lastenkypärää, vaan sinun tulisi harkita itse kumpi solki sopii lapsellesi parhaiten, ottaen huomioon mm. lapsen persoonallisuus. Mutta sen voimme sanoa että lapsella tulisi aina olla kypärä päässään silloin kun lapsi pyöräilee. Ja samoin myös vanhemman tulisi käyttää kypärää sillä olet lapsen ainoa isä tai äiti, ja samalla esimerkkinä lapsellesi. Tähän sopii hyvin sanonta, "Lapset eivät tee niin kuin aikuinen heille sanoo, lapset toimivat matkien aikuisia".

Oikean kokoisen kypärän valinta

Kun ostat kypärän Cykelkraft.fi voit helposti ja kätevästi rajata hakuasi kätevien filttereidemme avulla niin että löydät helpoiten juuri sinulle sopivan kypärän. Voit rajata kypärät esim. päänympäryksesi mukaan (senttimetreissä). Tällöin saat näkyviin vain ne kypärät jotka ovat sopivan kokoisia sinun päällesi, tämän jälkee valitset vain mallin ja väri mikä miellyttää sinua eniten. Kaikissa myymissämme kypärissä on kiristyspanta, joten riippumatta minkä kypärän valitset, sopii se päähäsi kun kiristät kiristyspannasta.

Cykelhjälm

Pyöräilykypärän ostaminen netistä

Pyöräilykypärän ostaminen netistä ei ole vaikeaa Cykelkraftilla. Me käytämme kokoluokituksessa centtimetrimittaa mikä merkitsee samaa kuin sinun päänympäryksesi, joten väärän koon valinta on tehty lähes mahdottomaksi. ME tarjoamme laajan valikoiman edullisin hinnoin, joten me uskallamme luvata että tulet löytämään juuri sinulle sopivan kypärän meiltä.