Tehtyä valintaa vastaavia tuotteita ei löydy.

Yksipyöräiset

Ajattelitko perustaa sirkuksen vai haluatko vain harjoitella tasapainoasi? Riippumatta siitä ajattelitko olla seuraava sirkustäht, vai vain tehdä meidät vaikuttuneiksi tasapainoilemalla, on yksipyöräinen täydellinen valinta.

Yksipyöräinen

Yksipyöräinen on polkupyörä missä on vain yksi pyörä, millä voit tavallisista pyöristä poiketen polkea sekä eteen että taaksepäin. Toinen erikoisuus yksipyöräisissä on se että niistä usein puutuu ketju, ja vielä useammin jarrut ja vaihteet. Pyörän kammet on sen sijaan kiinnitetty suoraan pyörän napaan, mikä tarkoittaa että pyörä pyörii yhtä nopeasti kuin polkimet. Yksipyöräiset ovat tavallisimpia sirkuksissa, katutaiteilijoilla ja paraateissa, mutta myös ihan tavallinen harrastus nuorten ja aikuisten keskuudessa

Harjoittele tasapainoa yksipyöräisellä

Yksipyöräinen on erinomainen työkalu tasapainon ja koordinaation harjoitteluun koska siitä puuttuu ohjaamo täysin. Se tarkoittaa sitä että sinun tulee löytää tasapaino kehon ja käsien avulla jotta voit pysyä pystyssä yksipyöräisellä saatika pyöräillä eteenpäin yksipyöräisellä. Tutkimusten mukaan yksipyöräisellä pyöräily ja harjoittelu on yksi tehokkaimmista tavoista harjoittaa tasapainoa lyhyessä ajassa. Pienenä bonuksena tutkimus osoitti ettei etenkin naisten tasapaino oli lyhyen yksipyröräisellä harjoittelun jälkeen huomattavasti parempi kuin miesten tasapaino samassa ajassa. 

N. 15h ahkeralla harjoittelulla voit olla sirkuksen päätähti, tai noh, opit pyöräilemään yksipyöräisellä. Hyvä vinkki on aloittaa harjoittelu esim. kapeassa käytävässä missä saat tukea molemmilta puolilta jotta löytäisit sivuttaisen tasapainon. Minkäänlaisten keppien tai vastaavien apuna käyttäminen harjoittelun yhteydessä on huono idea. Se tule antamaan mitä ilmeisemmin takapakkia harjoittelussasi kuin edistämään sitä, samoin tapatruman riski kaatuessa lisääntyy. 

 

Kun yksipyöräisellä ajon on oppinut kerran, voi harjoittelua tai treenaamista harjoitella niin pitkään kunnes hiuksesi harmaantuvat. Eikä tule unohtaa yksipyöräisellä ajamisen terveys ja kuntoiluetuja. Silloin kun pyöräilet yksipyöräisellä vaaditaan sinulta täysi fokus ja sinä haastat itsesi päivittäin ja saat hyvää fyysistä harjoittelua. 

Eri tyyppiset yksipyöräiset

Yksipyöräisiä on ollut olemasas 1800-luvun lopluta asti ja itse pyörä on kehitetty puolivahingossa. Siihen aikaan pyöräiltiin pääasiassa pyörillä mitä kutsuttiin korkeapyöriksi, tutummalta nimeltään Penny Farthing, mikä on polkupyörä jossa on erittäin iso etupyörä ja pienen pieni takapyörä. Kun tällaisilla polkupyörillä pyöräiltiin kovempaa vauhtia oli niitä vaikea saada pysähtymään, ja silloin kun niihin kehitettiin jarrut, oli niillä tapana että takapyörä nousi ilmaan kun kuski jarrutti kovemmin ja tämä pakotti kuskin tasapainolemaan yhden pyörän varassa. Kiitos kovien jarrutusten oppivat tämän ajan pyöräilijät pian pyöräilemään ilman takapyörää, joten loppujen lopuksi he poistivat pyörästä kokonaan takapyörän, rungon ja ohjaustangon. Ja näin oli yksipyöräinen syntynyt. Toki tämän päivän yksipyöräiset eroavat aika lailla näistä 1800-luvun yksipyöräisistä, ja nykypäivänä on olemassa moneen eri tarkoitukseen tehtyjä yksipyöräisiä kuten:

Enhjuling
  • Freestyle
  • Trial
  • Mountain
  • Touring
  • Street
  • Cruiser
  • Road

Osta yksipyöräinen Cykelkraftilta

Meillä Cykelkraftilla on laaja valikoima yksipyöräisiä, kaikkea hienoimista malleista aina hieman yksinkertaisempiin malleihin. Tämä tarkoittaa että meiltä tulet löytämään yksipyöräisiä monesta eri hintaluokasta. Voit valita eri kiekkokokojen välillä, kuin myös useasta eri väirstäkin. Mikäli ostat yksipyöräisen meiltä, tarjoamme me pyörän asennuksen kaupan päälle. Tarvitsetko apua juuri sinulle oikean yksipyöräisen löytämisessä, olet aina tervetullut ottamaan yhteyttä asiantuntevaan asiakaspalvleluumme, he auttavat sinua mielellään löytämään juuri sinulle oikean mallin. 

Me myymme yksipyöräisiä tunnetuilta merkeiltä kuten Cavo ja QU-AX